Gudinnor

2 kattungar föddes den 19/12-2010
Två honor: När dom föddes vägde den första 90g och får heta Athena (vishetens gudinna), den andra vägde 84g och får heta Hera (äktenskapets gudinna). Dom är döpta efter gudinnor i den grekiska mytologin.

Föräldrar:
Mor: CH Trevinos Ömma, SBI a (Blåmaskad)
Far: CH S*Frandemi´s Alfred, SBI a21 (Blåtabbymaskad)
Inavelsgrad på kullen är 0 på 5 generationer och 1,59 på 9 generationer.

Stamtavla på kullen här. Bilder på kattungarna finns längre ner på sidan. Klicka, så blir bilden större.

Nu har Sky´s andra kull kommit. Båda bebisarna mår bra. Mamma Sky har gott om mat och tar bra hand om sina små.
Nio dagar gamla och vi tror det är en hona och en hane. Honan är blå så får vi se om hon är tabby eller inte. Hanen har lite mindre färg, så vi får se vad det blir för färg på honom. Det kan bli blått eller lila.
Två veckor. Nu ser vi att det är två honor. 1:an har fått upp ögonen helt och 2:an nästan helt. Nu börjar dom utforska lådan, så snart får vi ge dom lite mer utrymme. Dom väger 282g och 266g.

Tre veckor: Nu har tjejerna flyttat in i Cecilias rum och fått lite mer utrymme. Båda två har bra form på huvudet riktigt runda med bra panna. Markeringar är ännu för tidigt att säga nåt om. Jag planerar att behålla en av dem och jag vill ha en tabby, så jag tror mest på Hera just nu, tror hon är blåtabby och att Athena är solid blå. Det är inte lätt att få bra bilder på dom och värre kommer det väl att bli när dom får upp farten ännu mer. I dag väger dom 368g och 360g. Hera börjar komma i kapp Athena i vikt.

Fyra veckor: Nu börjar tjejerna få upp farten på sina små ben och dom ökar i vikt. Athena verkar få en färgad tå, så jag tänker sälja henne som sällskapskatt. Hera tror jag har vitt där det ska vara men det är väldigt svårt att se. Hon är i alla fall en tabby och jag tror blå, så får vi se om jag har rätt.
Vikten idag är 436g för Athena och 438g för Hera.

Fem veckor: Jag börjar mer och mer tro att Hera är lilatabby men jag är inte säker än. Jag har några veckor kvar innan jag måste skicka efter stamtavlorna. Hera hoppar och busar, hon har full fart på benen när hon sätter fart. Athena är en knäkatt, hon kommer springande och vill sitta i knä och busa där. Athena har också lärt sig att klättra i byxben vilket jag inte tycker är så bra. Tänder och klor har dom också båda två, det har vi fått känna av. Lådbestyren fungerar fint i dag har dom fått en större låda eftersom dom stora katterna också vill gå i den. Dagens vikt är 520g för Athena och 538g för Hera.

Sex veckor: Nu har jag sett att Hera inte har de vita rosetterna vid nosen som tabby ska ha, med andra ord så är hon inte tabby. Då borde hon vara solid lila, eller? Tänk att det ska vara så svårt att se vad hon har för färg. Jag tittade ordentligt i öronen i dag när hon sov och hon är inte heller vit på insidan, det är de vita hårstråna som lurat oss hela tiden. Tjejerna har inte lärt sig att äta fast kattmat. Majsvälling går bra för Hera som har gått om sin systen i vikt. Båda går upp i vikt för varje dag, så mamma Sky har fortfarande bra med mat. Dagens vikt är 606 för Athena och 640 för Hera. Det finns en film på YouTube, Athena till vänster och Hera till höger. http://www.youtube.com/watch?v=WBaUUznK4gQ

Sju veckor: Nu händer det mycket med tjejerna. Dom har lärt sig att klättra upp och ner i klätterträdet som går upp till taket, så nu har Sky och Cookie fått konkurens om det två sovplatserna högst upp. Båda två har börjat äta RC mouse med kalkonbitar i, så nu går dom upp i vikt mer. Fullt ös på de små benen och dom gillar inte att bli instängda i köket när vi ska gå till jobbet eller sova. Athena är en kelig liten tjej som gärna sitter i knä. Hon kommer ofta och vill vara med i soffan. Hera tror jag har fjädrar i benen för hon far runt hoppande med små möss eller någon annan leksak. Hera tycker om att kura ihop sig på Thomas axel när hon blir trött. Dagens vikt är 728 för Athena och 768 för Hera.

Åtta veckor: På tisdag ska vi till veterinären för första vaccinsprutan. Hoppas det inte är för kallt ute då. Nu har jag bestämt mig för att behålla Hera. Jag har anmält henne till Birkas utställning i april.
Dagens vikt är 872 för Athena och 896 för Hera.

Nio veckor: Veterinärbesöket gick bra. Spännande tyckte Athena och lite läskigt tyckte Hera. Äter, växer, sover och leker hela dagarna. Dagens vikt är 982 för Athena och 1032 för Hera.

Tio veckor: Vad tiden går fort, om drygt två veckor kan Athena få flytta från oss. Tjejerna är små busungar som fart runt överallt och upptäcker nya platser att undersöka hela tiden. Dom är oftast i samma rum där vi är men ibland måste vi leta efter dom när dom hittat nåt nytt ställe att somna på. Dagens vikt är 1104g för Athena och 1164g för Hera.

Elva veckor: Athena har nu fått ett nytt hem att flytta till, så nu har hon bara en och en halv vecka kvar hos oss. Hera stanna hos oss. Nya husse jobbar ofta hemma, så Athena kommer att få mycket sällskap i sitt nya hem, det känns bra. Dagnes vikt är 1304g för Athena och 1334g för Hera.

Tolv veckor: Athena upptäkte tvättmaskinen idag, det snurrade väldigt roligt i den. Athena satt utanför och tittade, helt farsinerat en lång stund. Hera har upptäkt tv, rörliga bilder att titta på och försöka fånga, jättespännande. Den här dagen lägger jag ut flera bilder på Athena, hon ska ju snart flytta, och Hera blir ju kvar här hemma, så henne kan jag fota nästa vecka. Dagens vikt är 1450g för Athena och 1540g för Hera.

Kontakt: Skogås || mob: 072-235 44 40 || hem: 08-771 04 65 || mail: birma@skabras.se