IDP

Jag fick tips om att Föreningen Storstockholmskatten inom IDP skulle ha utställning i samband med husdjursmässan i Kista i början av 2009. Jättekul tyckte jag som just då inte hade någon katt att ställa ut, båda var stoppade pga att nästa utställning måste ske utanför Sverige. Så jag anmälde Sky, Cookie hade ju då kattungar och kunde inte vara med.

 

Den här utställningen var på några sätt väldigt olik utställningar inom Sverak. Katterna är indelade i tre hårlag, Långhår, semilång och korthår. Domaren väljer ut den bästa katten i gruppen, BIG, men även en vanlig BIV om det finn tre i samma färg. Domaren väljer även ut sin bästa katt, DB som också är en nominering till panelen.

 

Sky fick en väldigt bra bedömning, se längst ner. Hon fick sitt cert CAC och fick även BIV av de tre blå som tävlade.
Under tiden som vi fikade tog assistenten fram Sky till domaren för att dela ut BIG och DB. Jättetråkigt att jag missade det men kul att Sky fick både BIG och blev domarens bästa katt. I och med att hon blev domarens bästa så blev hon nominerad till panelen där hon blev domarnas bästa fertila hona, en stor rosett och två kg kattmat i pris.

 

Det var kul att kunna se många andra djur samtidigt. Vi tittade bl.a. på massor av söta hundar av olika raser och blandisar, marsvin, ormar och fåglar. Susanne, Marie-Helen och jag gick in i en stor fågelbur med papegojor av olika slag, jättekul. En goja landade på min rygg/axel men flög snabbt vidare. Även Marie-Helen blev landningsbana. Susanne fick hålla i en när ägaren satte den på hennes arm. Vi fick en trevlig pratstund med ägaren som även hade perser och hund.

 

Det var en trött katt och matte som åkte hem vid 19-tiden. Sky blev väldigt glad när hon kom hem till Cookie och småpojkarna.

 

 

Trevino´s Ömma (Sky)

Datum

Ort/Klubb

Domare

Klass

Resultat

2009-01-03

Kista, FSK

Reidar Tanke

3, öppen

CAC, BIG, BIV, DB & Bästa hona semilånghår

 

Bedömning:

Kropp: Ex storlek, Ex proportioner
Huduv: Ex rundad, Ex profil, Ex haka
Ögon: Ex form, Ex blå färg
Öron: Ex form och placering
Päls: Ex preparerad, Ex presentation, Ex färg
Svans: Ex längd
Kondition: Ex

 

Kontakt: Skogås || mob: 072-235 44 40 || hem: 08-771 04 65 || mail: birma@skabras.se